You are here:: The News HELENA I ANA VICEPRVAKINJE SVIJETA U KICKBOXINGU
 
 

HELENA I ANA VICEPRVAKINJE SVIJETA U KICKBOXINGU

E-mail Ispis PDF

logo brazilU Brazilu ( Guaruja )  od 28.09.2013 do 6.10. 2013. održavalo se  SVJETSKO PRVENSTVO U KICKBOXINGU ( discipline low kick i K - 1 Style ).

Na dalekom  putu  bili su članovi kickboxing kluba Mornar u sastavu:

1. Helena Jurišić  K - 1 Style - 70kg

2. Ana Bajić  Low kick   + 70kg

3.Antonela Begonja Low kick - 56kg

U pratnji trenera Daria Jurišića.

 Ostvaren je odličan rezultat Ana i Helena postaju  vice prvakinje svjeta i tako dokazuju da pripadaju samom svjetskom vrhu, Antonela je nažalost ostala bez medalje.

Antonelu je u prvom kolu ždrijebom dopala iskusna Austrijanka višestruka prvakinja u full contactu  i  izbacila iz daljeg natjecanja.

Antonela je odradila dobru borbu ali iskustvo je ipak donijelo Doris prolaz u četvrtfinale.

Antonela Begonja (56 kg) poraz 0:3 protiv Doris Kohler (Austrija )

 

Helena je  u prvom kolu deklasirala prvakiju Turske i plasirala se u polufinale:

Helena Jurišić (70 kg) pobjeda 3:0 protiv Elife Keles (Tusrka)

 

Helena je napravila pravi podvig u polufinalnoj borbi, gubila je borbu kroz dvi runde i u posljednjoj rundi spektakularno uspjela preokrenuti veliku prednost talijanke i pobjediti.

Helena Jurišić (70 kg) pobjeda 3:0 u polufinalu protiv Annalise Bucci (Italija)

Helena Jurišić izgubila je finalnu borbu od čehinje Lucije Mlenkove.Helena je odlično otvorila meč ali nažalost Čehinja je nakon tog dijela borbe u kojoj je dominirala naša reprezentativka preuzela kontrolu i na kraju  slavila.

Helena Jurišić (70 kg) poraz 0:3 u finalu protiv Lucije Mlenkove (Češka)

OSVOJENA SREBRNA MEDALJA

Ana je u polufinalnoj borbi deklasirala prvakinju Turske:

Ana Bajić (+70 kg) pobjeda 3:0 u polufinalu protiv Ebru Unal (Turska) PLASIRALA SE U FINALE

 

Finalne borbe u Sao Paulu satelitskim prijenosom mogli su pratiti gledatelji u cijelom svijetu. Prva u ring je ušla Ana Bajić protiv Brazilske prvakinje Barbare De Nepomueno koja je u polufinalnom  meču nošena domaćom publikom pobjedila dotadašnju svjetsku prvakinju ruskinju Gladkikh. Ana je slabije otvorila meč u prvoj rundi ali kako je meč odmicao bila je sve bolja. Nažalost nije uspjela stići prednost koju je brazilka stekla u prvoj polovici borbe a ponajviše se to može zahvaliti činjenici da je domaću natjecateljicu pratila gromoglasna potpora sa tribina te joj je to zasigurno davalo dodatnu snagu  i sigurno utjecalo i na procjene centralnog sudca koji je Brazilku propustio upozoravati za destrukciju borbe u posljednjoj rundi te joj dodijeliti javnu opomenu a naposlijetku i minus bodove koji bi onda utjecali na konačni ishod meča za prvakinju   svijeta. Svakako Ana je bila unaprijed osuđena na poraz u slučaju bodovnog  raspleta borbe.

Ana bajić (+70kg) - Barbara De Nepomueno (Brazil )  0 : 3

OSVOJENA SREBRENA MEDALJA

 

Sveukupno gledano, 18 reprezentativaca ostavili su izvanredan dojam u Brazilu  ( 1zlato, 5 srebra i 3 bronce ), i ponovo smo dokazali da pripadamo samom svjetskom vrhu. Sa ponosom se pronosilo Hrvatsko ime i naša šahovnica postala je prepoznatljiva i tražena u svakom pogledu. Kickboxing stručnjaci cijelog svijeta su nam svakodnevno čestitali na izvedbama naših reprezentativaca i Hrvatski kickboxing savez dokazao je da se definitivno kvalitetno radi i da idemo u pravom smjeru. Sada nam imperativ u narednom periodu treba biti da se nastavi kult reprezentacije, da ovi mladi momci i cure ostanu na okupu u naredom periodu te da za Europsko prvenstvo koje je na rasporedu u listopadu 2014. u Parizu dođemo još bolji i ostvarimo još veće rezultate. Ipak, za jedan veći kvalitativan iskorak trebat će i još veća potpora sponzora i institucija koje skrbe o Hrvatskom športu i Hrvatskim športašima a nakon ovakvih uspjeha koji su postignuti na najjačoj svjetskoj smotri u Brazilu sigurni smo da će se to i ostvariti.


ANA BAJIĆ POBJEDA NAD TURKINJOM

ana bajic turkinja

 ana turkinja bodovi

 

HELENA POBJEDA NAD TURKINJOM

helena turkinja bodovi

 

HELENA POBJEDA NAD TALIJANKOM

helena talijanka

 

helena talijanka bodovi

 

ANA FINALNA BORBA

 

ana bajic izlazak u finale

ana i dario u ringu

ana i brazilka

ANA NA POSTOLJU

ana na postolju

 

HELA FINALNA BORBA

hele cehinja

HELE NA POSTOLJU

helena na postolju

ana dario helena

slika reprezentacije

 

 

 

 
 
 
 
 
 
  • Oglasi - KBK Mornar

 
 

KBK-Mornar novi članci