You are here:: O nama Povjest kluba Povjest kluba KBK Mornar
 
 

Povjest kluba KBK Mornar

E-mail

logoKickboxing klub „Mornar“ osnovan je 02. kolovoza 2002. godine iz sekcije kickboxinga Karate kluba „Split“, koji egzistira od davne 1967. godine.

Glavni cilj našeg kluba je poticanje i promicanje športa – kickboxinga i drugih borilačkih vještina i ostvarenje vrhunskih rezultata u cilju stvaranja športskih uzora mladima, kao i promociju naše zemlje diljem svijeta. 

Brojni uspjesi kluba temeljeni su na planskom, programskom i timskom radu članova našeg kluba kao i velikom entuzijazmu naših športskih prijatelja koji svojom nesebičnom potporom doprinose ostvarenju naših natjecateljskih i drugih programa. Klub posjeduje stručnu školu kickboxinga koji broji 80 djece i mladih, uključujući i posebnu grupu djece i mladih rođenih 2001.-2005. godine. Cilj škole je odgajati djecu i mlade u športskom, etičkom i domoljubnom duhu i stvoriti od njih vrhunske sportaše i dobre ljude pripremljene na sve teže i izazovnije uvjete života. Klub ukupno broji oko 70 natjecatelja, koji nastupaju u šest disciplina na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima. Ponosni smo na ostvarene rezultate u svim uzrasnim kategorijama od mlađih kadeta do seniora. U 2008. godini ostvarili smo značajan uspjeh na državnoj i međunarodnoj razini – 32 naša natjecatelja ostvarila su jedno od prva tri mjesta. U 2009. godini bilježimo sjajne rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni. Na jakom međunarodnom turniru u Austriji – Austria Clasics osigurali smo 6 medalja, a na državnom juniorskom prvenstvu u Full contactu i Lowkicku – između ostalog osvojili 6 zlatnih medalja. Na svjetskom kupu održanom 21. lipnja 2009. godine u Italiji osvojili smo tri zlatne medalje, jednu srebrenu i jednu brončanu medalju. Na Europskom juniorskom prvenstvu održanom u rujnu 2009. godine u Puli osvojili smo tri zlatne medalje (Frana Samardžić, Lana Ješić i Helena Jurišić), jednu srebrenu i jednu brončanu medalju. Na svjetskom seniorskom prvenstvu održanom u studenom u Italiji naši borci Sanjin Pol Vrgoč i Ana Bajić osvojili su brončane medalje ( Full contact) u jakoj konkurenciji.

2010. godinu započeli smo vrhunskim rezultatima, na prvenstvu Hrvatske održanom u Splitu (juniori – low kick) ostvarili smo četiri zlatne, jednu srebrenu i jednu brončanu medalju.

Glavni trener kluba Dario Jurišić predviđa godinu velikih uspjeha za svoje borce, uz njega na pripremi boraca rade i treneri  Milorad Velemir (thailandski boks) i Petar Pastuović, dok je za rad s djecom zadužen Shihan Nikola Rušić, 6. dan.

 
 
 
 
 
 
  • Oglasi - KBK Mornar

 
 

KBK-Mornar novi članci