You are here:: Home
 
 

USPJEŠNI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U LOW KICKU ( 3 ZLATA, 1 SREBRO I 4 BRONCE ) !!

E-mail

logo HKBSU organizaciji kickboxing kluba „King“ iz Poreča i HKBS-a održano je prošlu subotu, 12.IV.2014..,  prvenstvo Hrvatske u disciplini low kick za juniore i seniore.

Među 165 prijavljenih natjecatelja našlo se i osmero naših boraca- juniori Jozo Stupalo (-63,5 kg), Luka Lozo i Tomislav Dadić (-67 kg), Marko Milun (-86 kg) ,Hrvoje Ujević i Mate Labrović (-91 kg) te seniori Leon Paljušić (-71 kg) i Vlatko Žaja (-75 kg).

 

 Dvojica najmlađih, Jozo Stupalo i Hrvoje Ujević, ponovno su se istaknuli svojom borbenošću i zasluženo osvojili brončane medalje.

Luka Lozo i Tomislav Dadić nastavili su dominaciju Mornara u kategoriji do 67 kg. Luka ovoga puta nije imao protivnike na svom nivou pa je došao do finala bez borbe uslijed predaja, a Tomo je uz dvije odlično odrađene borbe učinio iste. S obzirom na navedene okolnosti Tomi je pripalo zlato, a Luka je ovaj put bio zadovoljan sa srebrom.

U težim kategorijama naši borci nastavili su tamo gdje su stali na prošlom prvenstvu u full contactu. U kategoriji do 86 kg Marko Milun ostvario je rutinsku pobjedu i osvojio zlatnu medalju. Uz već spomenutog Ujevića u kategoriji preko 91 kg nastupio je Mate Labrović i nakon dvije pobijede nad protivnicima iz Pit Bulla osvojio zlato te tako nastavio svoju seriju odličnih nastupa. 

Kao i juniori i naši seniori imali su uspješan dan. Leon Paljušić se našao među kvalitetnom konkurencijom u kategoriji do 71 kg i pokazao da se može nositi s najboljima. Nakon pobijede u četvrtfinalu odradio je dobar meč s iskusnim i odličnim Tihomirom Vranjićom te nakon poraza sudačkom odlukom ostao na osvojenoj brončanoj medalji.
Vlatko Žaja nastupio je u ovaj put najbrojnijoj kategoriji, onoj do 75 kg. U četvrtfinalnom meču pobijedio je Anđelka Rebića iz Pit Bulla te osigurao polufinalni meč s protivnikom iz porečkog Kinga. Nažalost, nakon polufinalnog meča ostala je gorčina zbog onoga što se  jednom riječju može opisati samo kao nepravda. Vlatko Žaja odradio je odličan meč, rušio protivnika, bio dominantniji i precizniji i s boksačkim tehnikama i s nožnim tehnikama, ali sve to očito nije bilo dovoljno sucima koji su pobjedu poklonili domaćinu. Da se ne radi o našoj subjektivnosti govore brojni komentari prisutnih trenera i boraca iz drugih klubova koji su također bili iznenađeni ovom sudačkom odlukom. Vlatku Žaji utjeha može biti što se odličnim nastupom pokazao kao jedan od najboljih boraca u ovoj kategoriji. 
 
U pratnji boraca bili su treneri Dario i Vele, sudac Ivan Ješić  i klubski vozać Drago Durdov.
 
POBJEDA LEONA PALJUŠIĆA -71KG
 
leon paljušić
 
 
 
MARKO MILUN PRVAK HRVATSKE -86KG
 
 
 
marko milun
 
 
PRVAK HRVATSKE MATE LABROVIĆ +91KG
 
mate labrović
 
 
PRVAK HRVATSKE TOMISLAV DADIĆ -67KG
 
tomislav dadić
 
 
POBJEDA VLATKA ŽAJE -75KG
 
žaja
 
 
 
zajedna
 
 
 
 
 
 
  • Oglasi - KBK Mornar

 
 

KBK-Mornar novi članci