You are here:: Home
 
 

15 MEDALJA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ( 5 ZLATA, 3 SREBRA I 7 BRONCI )

E-mail

logo HKBSU ugodnom ambijentu sportske dvorane u Prološcu pod organizacijom KBK Imotski održano je prošle subote, 15.III.2014., Prvenstvo Hrvatske u Full Contactu za juniore i seniore, Point Fightingu za starije kadete i seniore te Light Contactu za juniore. KBK Mornar je imao predstavnike u svim disciplinama i uzrastima te je ukupno nastupilo 18  naših boraca.

Najbrojniji su bili predstavnici discipline u ringu, njih 13 uz napomenu da Lucija Bilobrk u nedostatku protivnica te Ana Bajić zbog oporavka od operacije nisu izlazile u ring.

Četvero naših mladih boraca našli su se po prvi puta u ringu i nisu razočarali.  U svojim prvim borbama Miljenka Katić (-65 kg) i Mario Ugrina (-63,5 kg) poraženi su u srazu s mnogo iskusnijim protivnicima, a posebno se u svojoj prvoj borbi istaknuo mladi Jozo Stupalo (-63,5 kg) od kojeg s obzirom na dob, hrabrost i upornost s pravom možemo očekivati uspješnu borilačku budućnost.

U kategoriji -67 kg na suprotnim stranama ždrijeba našli su se naši juniori Tomislav Dadić i Luka Lozo. Dadić je u polufinalu u jako zanimljivoj borbi poražen od svog starog znanca Ivana Letice dok je Luka Lozo nokautom u prvoj rundi izborio finale. Finalna borba između našeg Loze i Šibenčanina Letica bila je vjerojatno ponajbolja borba na cijelom prvenstvu. Luka Lozo zasluženo je pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom. Bila je to čak peta borba Loze u razmaku od deset dana jer je tjedan prije nastupao na juniorskom boksačkom prvenstvu Hrvatske gdje je uz dvije pobijede došao do finala prvenstva.

Ivan Dajak (-75 kg) je pobijedio četvrtfinalni meč te je uslijed predaje zbog obnove ozljede bio prisiljen povući se iz turnira i time ostao na osvojenoj brončanoj medalji.

Marko Milun (-86 kg) rutinskom pobjedom u finalu ponovio je prošlogodišnji uspjeh te još jednom postao državni prvak.

U superteškoj kategoriji nastupala su dvojica naših boraca. Hrvoje Ujević kojem je ovo također bio prvi nastup u ringu odradio je odličan polufinalni dvoboj i usprkos porazu pokazao da je s pravom dobio priliku da nastupi na prvenstvu. U finalu se našao Mate Labrović i pametnim načinom borbe rutinski okončao meč u svoju korist prekidom u drugoj rundi. Mate je tako u svojoj trećoj borbi došao i do treće pobjede te naslova juniorskog prvaka Hrvatske u superteškoj kategoriji.

U seniorskoj konkurenciji nastupali su Vlatko Žaja (-75 kg) i Helena Jurišić (- 70 kg). Helena je u polufinalnoj borbi savladala iskusnu Mađaricu Brunner koja nastupa za LKB Zagreb te tako osigurala finale s Nives Radić. Nažalost, zbog ozljede koljena Helena je bila primorana odustati od finalne borbe te smo stoga ostali uskraćeni za, s obzirom na izostanak nekoliko vrhunskih boraca u muškoj konkurenciji, vjerojatno najbolju borbu u seniorskoj konkurenciji. Posebno inspiriran bio je Vlatko Žaja koji se sa dva nokauta probio do finala gdje je sudačkom odlukom poražen od Marka Opšivača te osvojio srebrnu medalju. 

Na tatamiju u Light Contactu nastupila je naša Makaranka Ela Filipović i pod vodstvom trenera Pere Gazilja ponovno osvojila zlatnu medalju. Kako je jedna zlatna medalja u danu nedovoljan izazov za Elu nastupila je i u Point Fightingu te i u toj disciplini osvojila zlato.
 
U Point Fightingu nastupilo je i petero naših starijih kadeta: Josip Roščić (-42 kg), Bartul Krstulović (-57 kg), Filip Didović (-63 kg),  Ante Čokolić (-63 kg) i Karlo Ušljebrka (+69 kg). Karlo Ušljebrka osvaja brončanu medalju.
 
U pratnji boraca bili su treneri Dario Jurišić i Milorad Velemir.
 
 
 
SLIKA KLUBA
 
 
 
LUKA LOZO PRVAK HRVATSKE -63,5KG
 
LUKA LOZO
 
 
MATE LABROVIĆ  PRVAK HRVATSKE +91KG
 
MATE LABROVIĆ
 
MARKO MILUN PRVAK HRVATSKE -86KG
 
MARKO MILUN
 
HELENA JURIŠIĆ POBJEDA NAD BRUNERICOM
 
HELE JURIŠIĆ
 
VLATKO ŽAJA VICEPRVAK HRVATSKE -75KG
 
VLATKO ŽAJA
 
 
 
 
 
 
  • Oglasi - KBK Mornar

 
 

KBK-Mornar novi članci