You are here:: Home
 
 

4 MEDALJE NA SVJETSKOM JUNIORSKOM PRVENSTVU !!!

E-mail

  logo italijaU vremenu od 06.-14. rujna 2014., u Italiji se u gradu Riminiju, održalo
Svjetsko prvenstvo u kickboxingu, za uzraste kadeta i juniora. Nastupilo je
ukupno 2007 natjecatelja iz 65 država i 5 kontinenata.

Nastupilo je ukupno  86 reprezentativaca sa 101 startom, u disciplinama
Point Fighting, Light Contact, Kick Light, Full Contact, K-1 Rules i Low
Kick.

Hrvatska kickboxing reprezentacija je postigla izvanredan uspjeh osvojivši
ukupno 9 zlatnih, 8 srebrnih i 16 brončanih medalja, čemu treba pridodati i
7 brončanih medalja dobivenih ždrijebom.

KBK Mornar predstavljalo je 6 boraca sa ukupno 7 startova, te su ostvarili vrhunski rezultat osvojivši 4 medalje ( 1 zlato i 3 srebra ).

 U starijim kadetima nastupila je naša najmlađa članica Lucija Bilobrk ( disciplina light contact +65kg ) i nakon europskog zlata osvaja svjetsko srebro čime pokazuje da joj je mjesto u Svjetskom vrhu. Lucija na svom putu prema finalu pobjeđuje reprezentativku Indije i Engleske dok je u finale za nijansu zaustavljena od reprezentativke Turske, moramo uzeti u obzir da je Luce u finalu nastupila sa ozljedama  i unatoč tome pružila vrhunsku izvedbu.

Aktualna dvostruka svjetska prvakinja Ela Filipović ( srebrena medalja light contact +70kg i zlatna medalja semi contact +70kg ) sada je postala trostruka svjetska juniorska prvakinja. Članica splitskog Mornara, koja je ponikla u Mawashiju, ove je godine osvojila seniorsko prvenstvo Hrvatske iznad 19 godina, te je najuspješnija hrvatska natjecateljica do 19 godina. Ela je bila svjetska i europska kadetska prvakinja do 16 godina, te je napravila još bolji rezultat u juniorkama, a nadamo se da će tako nastaviti i u seniorima dogodine. Ela je inače polaznica prve godine kineziološkog fakulteta.

Mate Labrović  ( low kick +91kg )  osvaja srebrenu medalju u kraljevskoj superteškoj kategoriji, na putu u finale pobjeđuje Mađara dok je u finalu zaustavljen od predstavnika Srbije. Jednom riječju možemo opisati Matu " nevjerojatan " momak i sportaš ... dolazi u klub prije godinu dana i svojim upornim i konstatnim radom dolazi do prvaka Hrvatske u 3 discipline ( full, low kick i k-1 style ) i na taj način osigurava svoje mjesto u reprezentaciji. Iako živi u Glavicama ( 45km ) od Splita ne propušta niti jedan trening ovo ljeto i s ponosom možemo reći da njegovo vrijeme tek dolazi.

Marko Milun ( low kick -86kg )  na žalost ostaje bez medalje ali njegov nastup je svakako vrijedan svake pohvale. Ždrijeb nije bilo naklon Marku te mu u pretkolo dodjeljuje reprezentativca Rusije  koji pobjeđuje malom bodovnom razlikom. Marko isto kao i Mate ne propušta niti jedan trening iako i on živi 20km od Splita ( Dicmo ) i njegov napredak od prošle godine je uvelike primjetan. Marko je ove godine osvojio državno prvenstvo u tri discipline low kick, full i k-1 style i svakako i njegovo vrijeme tek dolazi.

Luka Lozo ( low kick -67kg )  kao i Marko nije imao sreće u ždrijebu koji mu u prvom kolu dodjeljuje predstavnika Rusije od kojeg Luka gubi podijeljenom odlukom sudaca 2:1. Luku su kroz pripreme pratile konstatne ozljede ( koljeno, prst..) i usprkos 60 % odrađenim pripremama odrađuje dobru borbu, ali ipak ostaje gorak okus jer taj isti Rus odlazi do finala turnira. Uvjereni smo da će Luka ( ovogodišnji prvak Hrvatske u fullu, low kicku i k-1 stylu) raskoš svoga talenta pokazati dogodine u seniorskim vodama. 

Tomislav Dadić ( K-1 style -67kg )  još jedan dragulj  naše škole pruža vrhunski nastup protiv reprezentativca Poljske koji ga pobjeđuje u jednoj od boljih borbi turnira. Tomo je svakako pružio jednu od boljih borbi dosadašnje karijere i pokazao da na njega možemo računati u seniorskim vodama.

U pratnji boraca bili su klubski treneri Dario Jurišić, Milorad Velemir i klubski sudac Ivan Ješić.

 

 LUCIJA BILOBRK NA POSTOLJU

lucija na postolju

BODOVI LUKA I RUS

lozo luka rus

 

MARKO MILUN NAKON BORBE

 marko milun

MATE LABROVIĆ NA POSTOLJU

mate labrovic postolje

 

TOMISLAV DADIĆ 

tomo dadic

POBJEDA ELE

pobjeda ele

POBJEDA MATE LABROVIĆA

pobjeda mate protiv madara

POBJEDA LUCIJE

pobjeda lucija

MATE LABROVIĆ S TRENERIMA

mate labrovic

DVORANA

slika dvorane

KBK MORNAR

zajednicka slika

 

 
 
 
 
 
 
  • Oglasi - KBK Mornar

 
 

KBK-Mornar novi članci